Nyheter

 

2014-08-27

Det var med stor sorg vi tog emot beskedet att Birgitta Stenberg dött. Vi känner oss priviligierade att ha fått möjligheten att arbeta med Birgitta och hennes litterärra produktion. En person och författare utöver det vanliga. Hon hade karisma och räddes aldrig att utmana traditionella tankesätt. Många var de som förälskade sig i både hennes personlighet och hennes böcker. Hennes arbete kommer leve länge. Vi saknar henne redan.

 

2014-08-26

Kaffe med rån, ligger på förstaplats i Kanada! Den framgångsrika romanen av Catharina Ingelman-Sundberg har klättrat upp på position 1 på The Globe and Mail Hardcover list. Författaren, Grand Agency och Harper Collins med förläggare Jane Warren jublar!

 

2014-06-27

Cirkeln-filmen har beviljats 9 000 000 SEK i produktionsstöd från SFI. Det är ett trångt nålsöga som skall passeras för att en film ska få produktionsstöd, men Cirkeln lyckades.

 

Filmen är baserad på Mats Strandberg och Sara B. Elfgrens ungdomsroman med samma namn. Levan Akin är regissör, och skrev även manus tillsammans med Sara B. Elfgren. Producent är Cecilia Norman Mardell och produktionsbolaget är RMV Film, som ägs av Benny Andersson och Ludvig Andersson.

 

Filmen kommer till svenska biografer 18 februari 2015 och det är många fans som ser fram emot att till slut få se De utvalda på film.

 

Mer information hos SFI,

http://www.sfi.se/sv/press/Pressarkiv/produktionsstod-juni-2014/

 

2014-06-17

Vi välkomnar PeKå Englund till Grand Agency, författaren som lovat sig själv att aldrig bli författare. Vi är glada att han bröt det löftet.

 

Med romanen Sändagsbarn gör PeKå Englund debut i Sverige på Norstedts våren 2015. Hans manus nådde oss via en skrivarcoach med orden: "Om den här romanen inte gör succe och landar på ett stort förlag ska jag sluta mitt jobb." Grand Agency läste och höll med - den här berättelsen och mannen i den är mycket lätt att tycka om.

 

2014-06-12

Grand Agency välkomnar Lena Matthijs och hennes fantastiska realistiska krimserie. När en biträdande polischef och berättare skriver om brott, får det en mycket speciell effekt. Lena Matthijs sticker ut med sin rika, övertygande och spännande krim som utspelar sig i Boräs och den svenska västkusten. Mer information kommer.

 

2014-04-08

Nene Ormes, välkommen till Grand Agency. Den allra bästa sortens stadsfantasy hittar man i hennes Udda verklighet och Särskild. Fantasyromanerna utspelar sig i Malmö. Men inte i det Malmö de flesta av oss känner till, utan i ett Malmö som finns bredvid och under vår stad, bland folk vars liv styrs av helt andra lagar. Vi ser fram emot de kommande böckerna i serien. Välkommen.

 

2014-01-24

Emelie Schepp, välkommen till Grand! Hon debuterade på eget förlag med thrillern Märkta för livet. Från och med nästa bok är det Wahlström & Widstrand som är hemvist för Emelie Schepp och hennes dubbelbottnade huvudperson Jana Berzelius.

 

2013-12-10

Vi välkomnar skräckförfattaren Jenny Milewski till Grand Agency.

 

Jenny Milewski är författare och copywriter. Hennes debut Skalpelldansen fick ett fantastiskt mottagande och är unik i sin genre i Sverige idag. Hennes böcker är spänningsromaner med skräck och humor, men där nerverna sätts på spänn. Mer information kommer inom kort.

 

2013-12-10

Välkommen till Grand Agency, Kim W. Andersson, serietecknare, illustratör och designer. Kim W. Andersson har bland annat skapat de romantiska skräckserierna Love Hurts och Alena och var också en av tecknarna i bästsäljaralbumet Berättelser från Engelsfors. Hans illustrationer av Alfred Nobel rullar på svt.se. Mer information om Kim W. Andersson inom kort.

 

2013-10-21

Maria Ernestams Busters öron får dubbla priser. Först vann Busters öron bokhandlarnas pris i Frankrike – Prix Page 2011 – och nu har den franska översättaren Esther Sermage vunnit det franska översättarpriset Prix Lire en Poche de Littérature traduite 2013.

 

2013-09-23

Springfloden av Cilla och Rolf Börjlind blir tv-serie. Produktionsbeslut är taget av Filmlance att producera de tre första böckerna i serien om Olivia Rönning och före detta kriminalinspektör Tom Stilton. Inspelingen av den första boken, Springfloden (Norstedts) börjar nästa år och kommer att följas av en bok per år de närmsta tre åren. Av varje titel blir tio tv-avsnitt, ett format som varit framgångsrikt i såväl Sverige och Danmark med serier som Graven och Brottet, som på den internationella tv-scenen. De första säsongerna kommer att sändas i alla nordiska länder och Tyskland under 2016, 2017 och 2018. Börjlinds deckarserie har sålts till 25 länder.

 

2013-09-19

Grand Agency välkomnar Carina Dahl! Vi är stolta över att få inleda hösten med romanen Kronjuvelerna. En familjesaga. När vi frågat förläggare runt om i världen "Vad söker du mest av allt?" har vi hört samma önskningar. En önskan är en stark familjeberättelse och en annan är förtrollande och övertygande magisk realism. Carina Dahl uppfyller i ett båda dessa önskningar, hon har som mål att skapa en litteratur som hon själv saknar idag och träffar då helt rätt! Vi är, efter att ha läst hennes roman, övertygade om att tillvaron kan bli magisk, att vissa tigrar kan tämjas och andra inte, att det finns hjärtan av guld och att kärleken kan föra oss precis dit vi vill. Carina Dahl har övertygat oss om att det mest osannolika är ytterst sannolikt.

 

2013-09-18

Boktrailern till Berättelser från Engelsfors är nominerad till Årets Bokvideotävling 2013 i klassen "Årets barnboksvideo", som delas ut av branschtidningen Svensk Bokhandel. Vinnaren tillkännages på Bok & Biblioteksmässan i Göteborg. Grand Agency håller tummarna. Här kan du som vill gå in och rösta, http://www.svb.se/bokvideotavling2013

Update: det blev vinst!

 

2013-05-29

Ett stort och varmt välkommen till agenturens nya författare, Susanne Boll. Susanne Boll skriver böcker om stora livsval och passionerad kärlek. I dagarna släpps hennes andra bok Det enda rätta (Damm förlag). En bok som är omöjlig att lägga ifrån sig om tre kvinnor vars liv kantrar på ett sätt som gör att de måste bestämma sig för vad som är det enda rätta. Mer information kommer inom kort.

 

2013-04-24

Mera priser till Engelsforstrilogin! Eld är den bästa ungdomsboken 2012 enligt Bokjuryn! 33000 barn och ungdomar har röstat och 500 lärare och bibliotekarier har rapporterat in rösterna.

"Vi är oerhört glada och tacksamma för det här fantastiska priset! Det var stort att vinna det för Cirkeln, och det här känns nästan ännu större” säger Mats Strandberg.

 

2013-04-22

Engelsforstrilogin är den sjätte svensk mest sålda barn/ungdomsboksserien genom tiderna. Det framgår av Kulturrådets ”NEW Swedish books for young readers, Spring 2013” som redovisar utlandsförsäljning i olika kategorier. Engelsforstrilogin, som hittills släpps i två delar, Cirkeln och Eld, har funnits på marknaden i tre år medan konkurrenterna, Pippi Långstrump, Alfons och Pettson och Findus klättrat åtskilliga decennier på listan. Enligt listan är Engelsforstrilogin såld till 24 länder och sedan listan publicerades har ytterligare ett land lagts till.

 

2013-04-15

Filmrättigheterna till hela Engelsforstrilogin är sålda till det nya film-produktionsbolaget RMV FILM som ägs och drivs av före detta ABBA-medlemmen Benny Andersson och hans son Ludvig Andersson. Alla inblandade är entusiatiska och ivriga att komma igång. Både Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren kommer att ta en aktiv del i filmprojektet. Regissör blir Levan Akin och han och Sara Bergmark Elfgren börjar skriva manus omgående. Producenter blir Cecilia Norman Mardell, Benny Andersson och Ludvig Andersson. Öppna castingar kommer att hållas över hela landet. Inspelningarna planeras startas i januari 2014 och filmen beräknas ha premiär 2015.

 

2013-03-12

Stora Läsarpriset går, för andra året i rad, till Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg! Läsarna har bestämt sig och deras val är entydligt, Eld, den andra delen av Engelsforstrilogin har röstats fram till 2012 års vinnare i kategorin ungdomsböcker och priset delas ut vid en ceremoni på Stadsbiblioteket i Stockholm den 27 mars. Stora Läsarpriset delas sedan 2007 ut av Bokcirklar.se och vinnarna väljs av läsarna. Stort grattis!

 

2013-01-18

Välkommen till Grand Agency Martin Olczak! Martin Olczak,  som tidigare skrivit en mängd framgångsrika barnböcker och manus för TV-serier, debuterar som romanförfattare i höst. Vi gläds åt en berättarstil som för tankarna till Da Vincikoden, en intrig som påminner om Agatha Christies Och så var de bara en, ett hjältepar i Millenium-anda och en gåta samt mystik i stil med Zafon. Vi återkommer med mer information.

 

2013-01-07

Eld, den andra delen i Engelsforstrilogin av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg, är nominerad till Bokbloggarnas litteraturpris 2012. Eld är en av åtta nominerade titlar och röstningen pågår fram till den 31 januari. Det är andra året i rad som Engelsforstrilogin är nominerad och förra året vann var det trilogins första del, Cirkeln, som tog hem priset.

 

För tidigare nyheter, se Nyhetsarkiven