Nyheter

 

2015-01-29

Grand Agency välkomnar Frida Skybäck. Frida Skybäck skriver historiska kärleksromaner och är just nu aktuell med serien om systrarna Stjernfors, vilkas dramatiska liv utspelar sig 1800-talets herrgårdsmiljö. Frida Skybäck skriver passionerade berättelser, likt Jane Austen med ambitionen att sätt känslor i svall och levandegöra intressanta kvinnogestalter ur förfluten tid.

 

2015-01-23

Cirkeln-filmen får världspremiär i Berlin. Den efterlängtade filmateringen av Cirkeln, i regi av Levan Akin, har valts ut till sektionen Generation under Berlins filmfestival. I Sverige kommer magin att släppas loss den 18 februari, då filmen som bygger på Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandbergs succéroman har premiär.

 

På rollistan återfinns bland andra Josefin Asplund, Helena Engström, Miranda Frydman, Irma von Platen, Hanna Asp, Leona Axelsen, Ruth Vega Fernandez och Sverrir Gudnason.

 

2015-01-14

Björn Runge blir professor i filmmanus vid Stockholms konstnärliga högskola. Han blir därmed också huvudansvarig för lärosätets filmmanusutbildning. Han har genom åren skrivit och regisserat för film, teater och tv. 2013 debuterade han som skönlitterär författare med romanen DET ALLRA ENKLASTE (Lind & Co).

 

2015-01-07

Fem av Grand Agencys författares böcker är nominerade till Det stora ljudbokspriset 2015: Anna Jansson (två titlar), Catharina Ingelman-Sundberg, Tove Alsterdal och Emelie Schepp.

 

Juryn för Det Stora Ljudbokspriset presenterar de bästa ljudböckerna under 2015 och bland de nominerade finner vi i kategorin skönlitteratur Anna Janssons ”Ödesgudinnan på Salong d’Amour”, inläst av Anne-Li Norberg och Catharina Ingelman-Sundbergs ”Låna är silver, råna är guld” inläst av Helge Skog. I kategorin Deckare är Tove Alsterdals ”Låt mig ta din hand” inläst av Angela Kovács, Emelie Schepps ”Märkta för livet” inläst av Katarina Ewerlöf och Anna Janssons ”Skymningens barfotabarn” inläst av Marie Richardson nominerade. Priset delas ut till den ljudbok som ger den största ljudboksupplevelsen.

 

Vinnarna presenteras den 2 mars på Sveriges första ljudboksgala. Priset på 50000 SEK delas mellan författaren och inläsaren.

 

2014-12-16

Catharina Ingelman-Sundbergs Kaffe med rån etta på UK-lista! Natasha Harding som är Ingelman-Sundbergs förläggare på Pan MacMillan skriver:

 

“Jag är mycket glad att kunna berätta att Kaffe med rån har fått två omnämnanden på The Bookseller denna vecka. Dels har den listats som etta på Heatseekers debutlista för fiction 2014 - hurra! Fantastiska nyheter och jag är så glad för din skull, Catharina. Detta följs av en artikel där du listas som 2014 års 8:e bästsäljande UK-debutant."

 

2014-12-09

Grand välkomnar Lotta Kühlhorn, en av Sveriges mest kreativa och älskade designers. Lotta har designat hundratals bokomslag, liksom tyger för IKEA, hon har sitt eget märke för mönster och sist, men inte minst, skriver hon böcker. I år förtrollar hon stämningen för alla de som älskar julen, liksom hon själv,  med sin färgglada och inspirerande bok, Lottas jul.

 

2014-11-22

Grattis Tove Alsterdal till Årets bästa kriminalroman 2014. LÅT MIG TA DIN HAND får Svenska Deckarakademins årliga pris med motiveringen ”En utstuderad och språkligt nyanserad väv av mysterium och samtidshistoria”.

 

2014-11-19

Anna Jansson är porträtterad och pratar om sitt författarskap och sitt liv i serien Deckarna, en SVT-serie i Så mycket bättre-stil, fast för deckarförfattare. Författarna i denna första säsong av den nya serien löser även några mordfall tillsammans. Anna Jansson  har tillsammans med fem andra deckarförfattare tillbringat en vecka på ett värdshus i de Värmländska skogarna för inspelningen. Serien har premiär 15 januari 2015.

 

2014-11-08

Tove Alsterdals thriller LÅT MIG TA DIN HAND har nominerats till Årets kriminalroman 2014 av Svenska Deckarakademin. Priset delas ut den 24 november.

 

Tove Alsterdal: ”Jag är stolt, hedrad och glad att min berättelse om en mörk tid får uppmärksamhet och möjlighet att nå fler läsare.”

 

2014-10-09

Lavapriset i litteratur 2014 går till Jenny Jägerfeld.

 

Motiveringen: "För sin förmåga att med humor och allvar skildra den mänskliga existensens vardagliga dramatik."

 

Grattis!

 

2014-09-30

Anna Jansson, biblioteksdrottning 2013.

 

Anna Jansson är den mest utlånade deckarförfattaren på landets samtliga bibiliotek, enligt Sveriges Författarfonds lista De mest utlånade författarna i folk- och skolbibliotek 2013.

 

 

För tidigare nyheter, se Nyhetsarkiven