Nyheter

 

2014-12-16

Catharina Ingelman-Sundbergs Kaffe med rån etta på UK-lista! Natasha Harding som är Ingelman-Sundbergs förläggare på Pan MacMillan skriver:

“Jag är mycket glad att kunna berätta att Kaffe med rån har fått två omnämnanden på The Bookseller denna vecka. Dels har den listats som etta på Heatseekers debutlista för fiction 2014 - hura!! Fantastiska nyheter och jag är så glad för Catharinas skull. Detta följs av en artikel där du listas som 2014 års 8:e bästsäljande UK-debutant."

 

2014-12-09

Grand välkomnar Lotta Kühlhorn, en av Sveriges mest kreativa och älskade designers. Lotta har designat hundratals bokomslag, liksom tyger för IKEA, hon har sitt eget märke för mönster och sist, men inte minst, skriver hon böcker. I år förtrollar hon stämningen för alla de som älskar julen, liksom hon själv,  med sin färgglada och inspirerande bok, Lottas jul.

Catharina Ingelman-Sundberg’s The Little Old Lady Who Broke All the Rules hits No1 in UK! Natasha Harding who is the Editor at Pan MacMillan writes:

“I am absolutely thrilled to circulate not one but two mentions of The Little Old Lady Who Broke All the Rules in The Bookseller this week. In the yearly round up, The Little Old Lady Who Broke All the Rules has been listed as the number one Heatseekers debut fiction title of 2014 - hooray!! This is absolutely fantastic news and I am so, so pleased for you Catharina. This is followed up by an article citing you as the 8th bestselling debut author of 2014 in the UK.”

 

2014-11-22

Grattis Tove Alsterdal till Årets bästa kriminalroman 2014. LÅT MIG TA DIN HAND får Svenska Deckarakademins årliga pris med motiveringen ”En utstuderad och språkligt nyanserad väv av mysterium och samtidshistoria”.

 

2014-11-19

Anna Jansson är porträtterad och pratar om sitt författarskap och sitt liv i serien Deckarna, en SVT-serie i Så mycket bättre-stil, fast för deckarförfattare. Författarna i denna första säsong av den nya serien löser även några mordfall tillsammans. Anna Jansson  har tillsammans med fem andra deckarförfattare tillbringat en vecka på ett värdshus i de Värmländska skogarna för inspelningen. Serien har premiär 15 januari 2015.

 

2014-11-08

Tove Alsterdals thriller LÅT MIG TA DIN HAND har nominerats till Årets kriminalroman 2014 av Svenska Deckarakademin. Priset delas ut den 24 november.

 

Tove Alsterdal: ”Jag är stolt, hedrad och glad att min berättelse om en mörk tid får uppmärksamhet och möjlighet att nå fler läsare.”

 

2014-10-09

Lavapriset i litteratur 2014 går till Jenny Jägerfeld.

 

Motiveringen: "För sin förmåga att med humor och allvar skildra den mänskliga existensens vardagliga dramatik."

 

Grattis!

 

2014-09-30

Anna Jansson, biblioteksdrottning 2013.

 

Anna Jansson är den mest utlånade deckarförfattaren på landets samtliga bibiliotek, enligt Sveriges Författarfonds lista De mest utlånade författarna i folk- och skolbibliotek 2013.

 

2014-08-27

Det var med stor sorg vi tog emot beskedet att Birgitta Stenberg dött. Vi känner oss priviligierade att ha fått möjligheten att arbeta med Birgitta och hennes litterärra produktion. En person och författare utöver det vanliga. Hon hade karisma och räddes aldrig att utmana traditionella tankesätt. Många var de som förälskade sig i både hennes personlighet och hennes böcker. Hennes arbete kommer leve länge. Vi saknar henne redan.

 

2014-08-26

Kaffe med rån, ligger på förstaplats i Kanada! Den framgångsrika romanen av Catharina Ingelman-Sundberg har klättrat upp på position 1 på The Globe and Mail Hardcover list. Författaren, Grand Agency och Harper Collins med förläggare Jane Warren jublar!

 

2014-06-27

Cirkeln-filmen har beviljats 9 000 000 SEK i produktionsstöd från SFI. Det är ett trångt nålsöga som skall passeras för att en film ska få produktionsstöd, men Cirkeln lyckades.

 

Filmen är baserad på Mats Strandberg och Sara B. Elfgrens ungdomsroman med samma namn. Levan Akin är regissör, och skrev även manus tillsammans med Sara B. Elfgren. Producent är Cecilia Norman Mardell och produktionsbolaget är RMV Film, som ägs av Benny Andersson och Ludvig Andersson.

 

Filmen kommer till svenska biografer 18 februari 2015 och det är många fans som ser fram emot att till slut få se De utvalda på film.

 

Mer information hos SFI,

http://www.sfi.se/sv/press/Pressarkiv/produktionsstod-juni-2014/

 

2014-06-17

Vi välkomnar PeKå Englund till Grand Agency, författaren som lovat sig själv att aldrig bli författare. Vi är glada att han bröt det löftet.

 

Med romanen Sändagsbarn gör PeKå Englund debut i Sverige på Norstedts våren 2015. Hans manus nådde oss via en skrivarcoach med orden: "Om den här romanen inte gör succe och landar på ett stort förlag ska jag sluta mitt jobb." Grand Agency läste och höll med - den här berättelsen och mannen i den är mycket lätt att tycka om.

 

2014-06-12

Grand Agency välkomnar Lena Matthijs och hennes fantastiska realistiska krimserie. När en biträdande polischef och berättare skriver om brott, får det en mycket speciell effekt. Lena Matthijs sticker ut med sin rika, övertygande och spännande krim som utspelar sig i Boräs och den svenska västkusten. Mer information kommer.

 

2014-04-08

Nene Ormes, välkommen till Grand Agency. Den allra bästa sortens stadsfantasy hittar man i hennes Udda verklighet och Särskild. Fantasyromanerna utspelar sig i Malmö. Men inte i det Malmö de flesta av oss känner till, utan i ett Malmö som finns bredvid och under vår stad, bland folk vars liv styrs av helt andra lagar. Vi ser fram emot de kommande böckerna i serien. Välkommen.

 

2014-01-24

Emelie Schepp, välkommen till Grand! Hon debuterade på eget förlag med thrillern Märkta för livet. Från och med nästa bok är det Wahlström & Widstrand som är hemvist för Emelie Schepp och hennes dubbelbottnade huvudperson Jana Berzelius.

 

För tidigare nyheter, se Nyhetsarkiven